Jongeren van Royal Cape Yacht Club Academy doen mee aan uitdagende Cape2Rio Race 2023

2021-11-16 22:47:14 By : Mr. Steven Song

Na vele maanden van voorbereiding en overweging, zijn de Royal Cape Yacht Club en Iate Club do Rio de Janeiro trots om de ontvangst aan te kondigen van een inzending die zal worden bemand door afgestudeerden van de eigen Sailing Academy van de Royal Cape Yacht Club.

Formeel opgericht in 2012, de motiverende factor van de RCYC Academy was om gemarginaliseerde gemeenschappen toegang te geven tot de wateren van de Tafelbaai.

Sommige voormalige afgestudeerden van de Academie namen deel aan de 2000 Cape2Rio Race op MTN Challenger en vertegenwoordigden Zuid-Afrika op de Americas Cup 2007 in Valencia als onderdeel van Team Shosholoza.

De RCYC Academy is trots op haar voortdurende inspanningen om kinderen kennis te laten maken met zeilen in de diversiteit van de Zuid-Afrikaanse bevolking. De bemanning van de Academie vaart aan boord van "Gryphon" een Simonis 40-voeter onder leiding van schipper Sibusiso Sizatu.

De huidige bemanningslijst omvat Olympic Sailor, Asenathi Jim en een getalenteerde groep zeilers in Joweal Klaase, Thando Mntambo, Azile Arosi en Daniel Agulhas. Drie reserves, Justine Peters, Lebogang January en Ovayo Myira zijn aanwezig en deze lijst kan groeien.

De campagnemanager is Academy Director Lindani Mchunu, RSA-vertegenwoordiger bij de World Sailing Trust, ondersteund door de oude Bruce Tedder van Cape2Rio.

Alle financiering, marketing en PR van de campagne zal plaatsvinden in samenwerking met de Valid Dreams Foundation, aangevoerd door Mandisa Ngcobo als PR Manager van onze Cape2Rio 2023-campagne.

"Valid Dreams Foundation is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het creëren van sociaal kapitaal voor getalenteerde dromers op het Afrikaanse continent. We richten ons op het identificeren van talent met een hoog groeipotentieel dat we kunnen ontwikkelen, waarde toevoegen en in staat stellen hun dromen te realiseren en te maximaliseren kansen in de wereld. We zetten ons in om de jeugd sterker te maken" - Mandisa Ngcobo.

Luister naar Commodore Neil Gregory en Lindani Mchunu die de deelname van de RCYC Academy aan de iconische Cape2Rio-race bespreken en hoe deze tot stand is gekomen.

Ovayo Myira - foto © RCYC Asenathi Jim - foto © RCYC