Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius van Prima Power - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-11-16 22:40:14 By : Mr. Congdong Chen

Home Nieuws Overzicht Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius van Prima Power

Een duidelijk onderscheid tussen het werkgebied van de operator en dat van de service, hoge snijsnelheid en verfijning van de software. Dat zijn drie belangrijke kenmerken van de Laser Genius. Prima Power presenteerde deze nieuwe 2D lasersnijmachine niet op een beurs, maar via een digitale rondleiding vanaf het eigen streamingplatform Prima@home.

De Laser Genius kenmerkt zich door een duidelijk onderscheid tussen het werkgebied van de operator en dat van de dienst. Alle service-elementen zijn ondergebracht in een speciale module. Dit maakt de machine perfect symmetrisch en zeer smal in de y-richting.

Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en een compleet nieuwe aanpak. De Laser Genius is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende entiteiten in heel Italië. De elegantie van het ontwerp kwam van Bonetto Design. Deze beroemde ontwerpstudio in Milaan heeft intensief samengewerkt met de ontwerpers van Prima Power om efficiëntie en schoonheid te combineren.

De business unit Prima Electro leverde de in de machine geïntegreerde elektronica en middelen. Daarnaast worden componenten zoals koeling, afzuiging, pneumatiek, gasregeling, kabels, bovenleidingen, optische componenten, motoren, geleidingen, aandrijvingen en de mechanische overbrenging allemaal geselecteerd uit de beste merken op de markt om de hoogste betrouwbaarheid aan klanten te garanderen.

Toegankelijkheid is altijd een kenmerk geweest van Prima Power-machines en dat geldt nog meer voor de Laser Genius. Er is een duidelijk onderscheid tussen het werkgebied van de operator en dat van de dienst. De twee zijden van het werkgebied zijn volledig voor de machinist, waardoor alle interne gebieden gemakkelijk toegankelijk zijn. Alle service-elementen worden verzameld en geïntegreerd in een speciale module. Deze servicemodule maakt de machine perfect symmetrisch en zeer smal in de y-richting. Dit heeft er ook toe bijgedragen dat de aandrijf- en bovenleidingskabels zo smal mogelijk zijn gehouden.

Een ander belangrijk aspect is snelheid. De nieuwe vlakbedlaser is verkrijgbaar in de maten 1530, 2040 en 2060 en kan worden uitgerust met laserbronnen van 2 tot 15 kW. Het vermogen van lasers neemt toe, maar je moet weten hoe je ermee om moet gaan om het volledige vermogen in alle situaties te benutten en korte cyclustijden te realiseren. Om de cyclustijden te verkorten is het belangrijk om een ​​uitstekende verhouding te realiseren tussen de stijfheid van de constructie, de overbrenging en het gewicht van de bewegende delen.

De warmte die door de bronnen wordt gegenereerd, is in staat dik staal te smelten, maar Prima Power zorgt er ook voor dat de snijkop koel blijft. De laserstraal gaat door de snijkop zonder deze te verwarmen omdat er sensoren zijn geïnstalleerd die het snijproces actief in realtime bewaken. De optiek is hermetisch geïsoleerd, de mechanica is zo eenvoudig mogelijk en er is veel werk verzet aan het vacuümsysteem. Want als de machine schoon blijft, is hij ook betrouwbaar.

Volgens Giulio Amore, 2D Laser Product Manager, staat Laser Genius synoniem voor efficiëntie dankzij uitstekende dynamiek en aandacht voor detail in alle fasen van het proces. “De hoge dynamiek garandeert de kortste productietijden voor dunne materialen. De speciale Tech Suites verkorten cyclustijden dankzij intelligente snijkopregeling, stikstofdoorboring, geen voorboren, snelle beweging van het ene onderdeel naar het andere en rastersnijden. Dankzij een nauwkeurige kalibratie van de parameters, zoals materiaalsoort, dikte en snijtechnologie, is het mogelijk om een ​​piercing uit te voeren die kwaliteit combineert met tijdwinst.”

Prima Power heeft al deze functies geïntegreerd in de nieuwe vezelsnijkop, met adaptieve optica met automatische aanpassing van focuspositie en diameter en snelle actieve en nauwkeurige meting. De nieuwe kop is ontworpen voor een uitstekende snijkwaliteit en dynamiek in alle soorten materiaal, de hoogste snijdruk en de zwaarste omstandigheden (volledig gesloten en beschermende behuizing). De kop is uitgerust met een enkele focuslens, geschikt voor elke productiebehoefte. De nieuwe nozzle-wisselaar heeft 20 standen. Dit zorgt ervoor dat de klant altijd automatisch de meest geschikte nozzle op het juiste moment gebruikt en daarmee tijd en fouten reduceert.

Een ander aspect waar Prima Power rekening mee heeft gehouden bij het ontwikkelen van de nieuwe laser is de software. Tijdens de tests hebben we gewerkt aan het verfijnen van de software. Er is een herstructurering doorgevoerd om de modulariteit en daarmee de betrouwbaarheid te vergroten. Aan elk aspect is gedacht, van de details van de foutmeldingen tot het uitgebreide gebruik van kunstmatige intelligentie-algoritmen voor procescontrole.

Ivana Montelli, Software Product Manager, noemt de Laser Genuis een machine met een hoge mate van connectiviteit, die integratie met andere systemen en met de beheersoftware van de klant mogelijk maakt, waardoor de efficiëntie en productiviteit worden gemaximaliseerd. “Het proces begint met het importeren van de productieorders, die door het systeem van de klant worden aangemaakt. Via automatisch programmeren met Prima Power CAM, en productieplanning omzetten in werkorders die direct in de machine worden geladen.

Ten slotte verzamelen we machinegegevens met betrekking tot productie, zoals details over het aantal geproduceerde onderdelen en gebruikte materialen; prestaties, zoals machinestatus, details van eventuele alarmen en verwerkingstijden om de klant te voorzien van alle gegevens die nodig zijn voor productiebeheersystemen.”

Dankzij de Remote Care webapplicatie monitoren de technici van Prima Power Service Centers het gedrag van de machines en geven ze suggesties om de productie te verbeteren en zelfs onverwachte problemen op te lossen.

Voor de Laser Genius is een console ontworpen met twee nieuwe 24 inch schermen in hoge resolutie en een vereenvoudigde gebruikersinterface. Om de operator te helpen is een InfoPanel ontwikkeld. Hiermee kunnen realtime gegevens worden weergegeven, zoals details over het materiaal- en energieverbruik, wat nuttige informatie is voor operators en productiemanagers. Naast het InfoPanel is de LaserGenius ook uitgerust met drie softwaremodules op de machine. Allereerst Optia, dat via de camera van de machine de vormen van restmateriaal digitaliseert.

Hierdoor kunnen restjes direct op de machine worden gebruikt om een ​​nieuwe nesting te maken. Wizzard is een ingebouwde mini-CAM waarmee je nieuwe nestings en processen kunt maken of bestaande kunt aanpassen, zoals: stukken verplaatsen, roteren en verwijderen. Ten slotte is 2D Editor de grafische editor van het programma, waarmee enkele aanpassingen aan de machine mogelijk zijn: bijvoorbeeld piercing veranderen, piercing verplaatsen, micro-joints toevoegen, verplaatsen of verwijderen.

De nieuwe lasersnijmachine is ontworpen voor 24/7 productie. Hij is standaard uitgerust met een automatische volelektrische palletwisselaar met tot 30% kortere cyclustijd in vergelijking met de vorige versies. Verder sluit de nieuwe laser uitstekend aan bij de automatiseringsoplossingen van Prima Powers: van eenvoudige laad- en lossystemen met de Compact Server, kleine magazijnen met één of twee torens, tot het complexere FMS-systeem Nighttrain, dat het hele productieproces in één stap. automatiseert van planning tot productierapportage.

Volgens Lieven Louagie, salesmanager Benelux, is de serviceafdeling geherstructureerd om nieuwe en interessante serviceoplossingen aan te bieden met betrekking tot de Laser Genius, zoals preventieve en correctieve onderhoudscontracten. “We bieden ook pay-per-use formules aan voor de Laser Genius Plus.”

Digital Twin Roadmap voor de industrie

Beagle Marconi voor innovatieve maakindustrie

'MKB loopt grote kansen mis met data'

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

14-09 De ontwikkelingen op lasergebied gaan ontzettend snel, zo snel dat machines van 5 jaar…

05-05 “We hadden het zelfs even over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

23-11 Amada organiseert de 'It's your SOLUTION' huisshow in de Solution…

18-11 De nieuwe Bodor vlakbed lasersnijmachine van Lensink Constructie-Machines in Lievelde in de Achterhoek is een…

21-10 Heleen van der Linde en Jan de Roo zijn altijd harde werkers geweest. Maar…

08-07 Het afgelopen half jaar is de productieruimte van Metaalcentrum Driessen in Weert…

06-05 Prima Industrie, producent van laser- en plaatbewerkingssystemen en elektronische componenten voor industriële toepassingen, lanceert…

06-04 Metaalbewerkingsbedrijf ERBA in Veenendaal ontving als eerste in de Benelux de ultramoderne…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.