WICO TIO Pelt beloond voor ruim 6000 gratis gezichtsbeschermers (Pelt) | Het Belang van Limburg

2022-10-01 14:17:27 By : Ms. Sarah Chen

De Vlaamse arbeidsmarkt kampt al geruime tijd met een tekort aan technische en wetenschappelijke profielen, mensen uit STEM-richtingen dus. STEM is een letterwoord dat staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. WICO campus TIO in Pelt is van oorsprong een nijverheidsschool die in haar honderdjarig bestaan haar sporen van technisch onderwijs ruimschoots verdiend heeft. Vandaag biedt zij kwaliteitsvolle STEM-opleidingen aan binnen het secundair onderwijs in Noord-Limburg.

Dat techniek en wetenschap essentieel is in crisistijd, bewijst ze door haar STEM-vaardigheden en -kennis actief in te zetten in de strijd tegen corona. Onder het motto: ‘Techniek met een hart voor Zorg’, produceren zij gezichtsbeschermers als antwoord op de logistieke tekorten in de eerstelijnszorgverlening.

De afgelopen vijf weken waren op zijn minst onvergetelijk te noemen. Een optimisme en energie van mensen, die in deze coronatijd niet evident is maar hen wel in staat stelden om meer dan 6000 gratis gezichtsbeschermers te verdelen aan zorgverleners. Met diezelfde gedrevenheid willen ze onverminderd doorgaan. Dit zolang de tijd en middelen hen toelaten. Want nog steeds blijft het pompen of verzuipen voor de zorghelden in de frontlinie van de coronacrisis.

De erkenning voor hun inzet en engagement is breed gedragen, getuigen vele sympathie- en steunbetuigingen die ze dagelijks mogen ontvangen. De grootste bekroning van al dit harde werk, kwam van VINCI Energies. Wereldwijd profileren zij zich met hun aanbod van innovatieve oplossingen en diensten, van ontwerp tot implementatie, van installatie tot en met onderhoud voor al hun projecten in de industrie, infrastructuur, dienstensector en telecommunicatie.

VINCI Energies Belgium wil niet enkel economisch maar ook breed maatschappelijk een verschil maken. Sinds 2012 bindt zij actief de strijd aan tegen elke vorm van uitsluiting met het Fonds VINCI. Ze ambieert voor iedereen in onze samenleving een eigen plaats, rol en waardigheid. Het Fonds VINCI wil met menselijke en financiële middelen organisaties ondersteunen die een sociaal en maatschappelijk doel nastreven. Het fonds kent dus niet alleen financiële steun toe, maar biedt ook eigen medewerkers de kans om zich vrijwillig – in de vorm van een peterschap – in te zetten bij de ondersteunde organisaties.

Als Operations Manager bij Actemium, een merk van VINCI Energies, droeg Dirk Van Hertum de solidariteitsactie van TIO voor aan het Fonds VINCI. Met zijn bijdrage toont de Achelaar niet enkel een groot hart voor dit project maar zet hij tegelijk duurzaam in op ons aanbod van STEM technische en wetenschappelijke studierichtingen. Onder zijn peterschap doneerde hij afgelopen vrijdag namens het Fonds VINCI een industriële lasersnij- en graveermachine. Een meer dan welgekomen bijdrage met het licht op de toekomstige nieuwe WICO-campus.

Met Dirk Van Hertum ontving campusdirecteur Marc Desmet – volgens de kunst van social distancing – de tweede van drie generaties oud-leerlingen die onderwijs genoten op TIO. Vader Henrie Van Hertum studeerde in 1947 af in de richting Metaalbewerking en exact 70 jaar later kleinzoon Jonas, in de studierichting Houttechnieken. Kortom, een stamboom die het DNA van TIO laat voortbestaan. De directie en leerkrachten zijn heel erkentelijk en alvast erg opgetogen over dit genereus gebaar. Fonds VINCI maakt samen met WICO campus TIO een verschil in de toekomst van STEM-onderwijs voor Noord-Limburg!

Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.

Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.