Plug & play plasmasnijmachine van topkwaliteit - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-11-16 22:50:59 By : Mr. Jerry cao

Home Nieuws Overzicht Plug & play plasmasnijmachine van topkwaliteit

ACT Machinery BV uit Joure, producent van plasma- en autogeen snijmachines, demonstreert de ACT Mini op METAVAK. Dit is een compacte dubbel aangedreven portaalsnijmachine met vaste afzuigtafel en geïntegreerde filterunit. Hierdoor is het geheel eenvoudig te (ver)plaatsen.

“Het is een plug & play machine”, zegt Jan Meutgeert, directeur/eigenaar van ACT Machinery. “Je haalt hem uit de auto, sluit hem aan en je kunt knippen. Het kan tot 260 ampère plasma aan.” Vooral de geïntegreerde filterunit spreekt veel mensen aan, merkt Meutgeert sinds de introductie van de machine. “Maar met dit plug & play concept is het een unieke machine.”

Kwaliteitscomponenten Bij ACT staat goede kwaliteit hoog in het vaandel. Alles staat in dienst van snijkwaliteit; kosten noch moeite worden gespaard. De ACT Mini snijmachine (verkrijgbaar in 2.500×1.250 mm, 3.000×1.500 mm, 4.000×2.000 mm en 6.000×2.000 mm) is daarom opgebouwd uit uitsluitend hoogwaardige componenten zoals Hypertherm besturing en stroombron, Bosch Rexroth Ethercat aandrijfpakketten en geleiders en Atlanta conische tandheugels die een hoge nauwkeurigheid en soepele beweging garanderen. De machine is dan ook geschikt voor het snijden van nauwkeurige producten door middel van True Hole technologie. Meutgeert stelt dat de compacte machine geschikt is voor eigen productie. “Door zijn configuratie gegarandeerd een hoge productie in combinatie met lage onderhoudskosten en hoge betrouwbaarheid.”

Vier typen machines De ACT Mini is de kleinste van de vier typen machines die ACT Machinery aanbiedt. De grootste is de ACT Major, speciaal voor het zware werk en voorzien van diverse opties zoals een 3D bevel unit, pijpsnijder, boor- en freesunits, meerdere plasma systemen en autogeen snijden met meerdere toortsen. Deze machine heeft een snijbereik tot 50.000×6.500x200mm. Daarnaast is er het werkpaard, de ACT Maxor (maximale afmetingen 30.000x5000x100mm), die 24 uur per dag inzetbaar is en tevens leverbaar is met diverse opties zoals een dubbele steun, 3D bevel unit en oxyfuel. Het derde type is de ACT Minor (maximaal 15.000x2500x50mm), een vast opgestelde portaalsnijmachine voor eigen productie.

Hoge snijkwaliteit De machines van ACT hebben een design dat afwijkt van de concurrentie. Ze zijn volledig gemaakt van aluminium. De snijbrug is een kokerconstructie, die zeer stijf is door het gebruik van o.a. Kanya aluminium extrusieprofielen. Het aluminium maakt de machines lichter en stijver dan andere. Hierdoor kunnen ze snel en trillingsvrij werken wat zich vertaalt in een hoge snijkwaliteit. Dit wordt nog versterkt door het gebruik van grote, zware motoren en tandwielkasten met lage speling. Jan Meutgeert: “Wij maken dynamische snelle machines in plaats van logge statische machines. Ze accelereren snel en zonder trillingen, waardoor nauwkeurig snijden mogelijk is. De bereikte snijkwaliteit benadert die van een lasersnijmachine, maar de investerings- en operationele kosten zijn vele malen lager. Daarnaast is het bereik met een plasmasnijmachine veel groter. Met Hypertherm's HPR400XD plasmasnijsysteem kunnen we bijvoorbeeld productiedoorboringen tot 50 mm en randsneden tot 80 mm dik in normaal staal snijden. Dit is onmogelijk voor een laser. De ACT Mini is daarmee een goed en goedkoop alternatief voor een lasersnijmachine met nagenoeg dezelfde snijkwaliteit maar met een veel groter bereik.”

Digital Twin Roadmap voor de industrie

Beagle Marconi voor innovatieve maakindustrie

'MKB loopt grote kansen mis met data'

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december verschijnt, kijken we samen…

18-10 Eli de Jager begon zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde manier als…

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist de afwerking van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden…

11-10 “Het sentiment was zeer positief voor zowel bezoekers als exposanten. Na een jaar gedwongen...

06-10 Trochoïdaal frezen is nu een standaardstrategie geworden als voorbewerkingen. In veel machinefabrieken waar…

03-10 Om meer output te genereren op hetzelfde aantal vierkante meters investeren maakbedrijven in allerlei…

01-10 ECI is ontstaan ​​uit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

01-10 De afmetingen van de machines zijn een mooie uitdaging voor Topfinish, maar ook voor…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.