Plasma snijden en markeren op maat - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-06 22:19:52 By : Ms. Annie Cen

Home Nieuws Overzicht Plasma snijden en markeren op maat

De nieuwe CNC plasmasnijmachine van Limoco Industries is een mooi voorbeeld van het klantspecifieke maatwerk dat Riva Machines & Service kan bieden. De klant kreeg precies de machine die hij er maximaal uit wilde halen.

Limoco Industries in Opglabbeek bij Genk (B) produceert producten en systemen voor industriële ventilatie en stofafzuiging, zoals luchtkanalen en filterkasten. Deze producten worden met ruim veertig medewerkers volledig in eigen huis geproduceerd. Voor het snijden van diverse materialen van staal, RVS, verzinkt aluminium en plaatstaal heeft Riva Machines en Service uit Ridderkerk onlangs een CNC plasma snijtafel geleverd met een werkbereik van 6×2 meter met dubbele snijkoppen en een Powermax 85 en een Powermax 45 snijbron van Hypertherm. Alle essentiële onderdelen van deze machine zijn van fabrikant Hypertherm: naast de snijbronnen ook de hoogteregeling en de besturing.

Snijden en markeren De machine kan niet alleen plasmasnijden, maar ook markeren. “Markeren met plasma is op zich niet nieuw, maar de manier waarop het hier wordt uitgevoerd is wel bijzonder”, zegt Peter Plomp van Riva MS. “Het is een compact systeem waarmee Limoco kan snijden en markeren vanuit één bron, de Powermax 45 XP, en één programma. Het juiste proces wordt automatisch ingesteld door de software.”

De machine is tevens voorzien van een gasselectie unit. Hierdoor kan Limoco eenvoudig snijden met lucht uit de compressor, maar ook makkelijk overstappen op F5 gas wat een mooier snijbeeld (schonere snijkanten) geeft op RVS.

Kosten Zowel kunnen markeren als snijden en gemakkelijk kunnen wisselen tussen gassen was een echte wens van de klant. Maar Limoco had er nog een paar. De gehele machine is dan ook in nauw overleg tussen klant en leverancier samengesteld. “We hebben goed geïnventariseerd wat de noden zijn en waar ze bij Limoco in de praktijk tegenaan liepen. Uiteraard hielden we ook de kosten goed in de gaten. Voor wat er gemiddeld wordt gesneden, is een optimale oplossing ontwikkeld. Want je gaat natuurlijk niet hoog uitgeven aan iets dat de klant maar 10 procent mag gebruiken.”

Goede werkhoogte Zo heeft de meegeleverde snijtafel precies de juiste hoogte. Er is precies gemeten wat een prettige werkhoogte is voor de operators en wat handig is bij het hanteren van het materiaal. Ook had Limoco Industries vooraf aangegeven waar de machine zou komen te staan. Hier is ook rekening mee gehouden. De snijbrug is omgekeerd van zijn normale positie, zodat deze gelijkmatig wordt gespiegeld ten opzichte van een andere machine. De controller zit precies op de juiste, goed bereikbare plek. Ook de afzuiging is ideaal gepositioneerd. Limoco wilde platen vanaf de zijkant kunnen laden en lossen. Hier is ook voor gezorgd. “De machine wordt volledig op maat gebouwd. Zo werk ik het grootste deel van de tijd", zegt Peter Plomp, die ongeveer een jaar geleden zijn eigen bedrijf Riva MS startte.

Zekerheid In samenwerking met ACT Machinery in Joure is de machine voor Limoco Industries gebouwd volgens zijn specificaties. “Dankzij de samenwerking met ACT en diverse andere bedrijven kan Riva Machines & Service een uitstekende service garanderen”, besluit Plomp.

Sensoren houden industriële installaties veilig en actueel

HyperMILL-extensie met nieuwe functies en geoptimaliseerde strategieën

Hoffmann-Metalcare maakt materiaalopslag efficiënter met Böckelt-opslagsysteem

Nieuwe versie van LVD's CADMAN integreert vreemde bewerkingen

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

09-06 Windhorst Plaat en Constructie in Ridderkerk bespaart veel tijd bij de productie van luchtkanalen,…

13-05 Egger Pumps, een grote speler in industriële vloeistofpompen, heeft de productiecapaciteit…

10-04 Lissmac Maschinenbau brengt machines op de markt die plasma snijden...

17-08 Bij Joop van Zanten Staalservice in Veenendaal is het in de vakantieweken uitgegroeid tot…

28-09 Voortman zet het eind vorig jaar overgenomen Duitse bedrijf Maschinenfabrik Bach voort onder de…

25-06 Snijsysteemfabrikant Hypertherm introduceert met de Powermax105 een nieuw 105 ampère luchtplasmasysteem dat geschikt is voor…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.