Kinderen en kunstenaar maken zeeschildpad met school vissen in KunstKerk Hogeland in Warffum - Dagblad van het Noorden

2022-10-08 20:44:45 By : Ms. Camile Jia

De zeeschildpad van lindehout. Eigen foto

Vissengoud is een project van de KunstKerk, waarin het ambacht van houtsnijden als immaterieel erfgoed aan kinderen wordt doorgegeven. In de KunstKerk krijgen scholieren een aantal keren per jaar een hele dag les van kunstenaars en vakdocenten in verschillende kunstdisciplines. Tijd en aandacht creëren voor deze vakken is één van de pijlers van de Kunstkerk. Voor kunstenaar Maarten Robèrt was dit de inspiratie voor het maken van een bijzonder beeld van een schildpad.

De houtsnijkunstenaar uit Rasquert was lange tijd docent aan de opleiding Restauratoren in Amsterdam, de huidige Reinwardt-academie en was oprichter van de afdeling meubelrestauratie aan het Hout- en Meileringscollege, ook in Amsterdam. Hij woonde en werkte korte tijd in Florence in Italië.

Robèrt maakte uit lindehout een zwemmende zeeschildpad, symbool voor tijd en geduld. Onder deze zeeschildpad verschijnt een nieuwe school vissen, die door de kinderen is gemaakt. Elk kind leerde een eigen vis uit hout te snijden, die meezwemt met de schildpad. Het project Vissengoud is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en Fonds Cultuurparticipatie.

Het beeldhouwwerk is permanent te bezichtigen, tijdens openingstijden van de KunstKerk.

Release: dfb5f2e30045eb5477d2d574a4caf2e796398298