Houtsnijder Tico Top uit Kruisweg is een hit op het wereldwijde web met een eeuwenoud ambacht - Dagblad van het Noorden

2021-11-22 13:24:02 By : Ms. Anna Zhou

Het aantal likes op zijn YouTube-video's heeft nu de 10 miljoen bereikt. Houtsnijder Tico Top uit Kruisweg beoefent een eeuwenoud ambacht, maar is een wereldwijde hit op sociale media. "Vijfentwintig volgers in Amerika reageren binnen het uur zodra ik iets op Facebook plaats."

Tico Top aan het werk in zijn werkplaats. Foto: Nienke Maat

Zorgvuldig volgt zijn beitel de potloodlijnen die hij op het mahonie heeft getekend. Chip voor chip ontstaat onder zijn handen een guirlande (bloemenkrans red.) van levensechte laurierblaadjes. Het is onderdeel van een 'dakraam' dat hij maakt boven de entree van een monumentaal pand in Gelderland. Tico Top schat dat het nog drie weken zal blijven werken, en dan zal het de voordeur van zijn particuliere klant sieren. Alsof het er altijd al is geweest.

Het nieuws vindt u van dichtbij in Dagblad van het Noorden. Elke dag zijn we onderweg om verhalen te maken. Over evenementen in de omgeving, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer.

Leest u de (digitale) krant al? Dan heb je waarschijnlijk recht om PREMIUM te lezen. Registreer je dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heb je al een account? Dan kun je hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel hier dan eenmalig je account aan je abonnementsgegevens.

Vrijgave: e5ee938c895f39018529b8e52c8ad442fe8613ca