Community-update - Overig - Tweakers

2021-12-06 22:27:00 By : Ms. Crystal He

Het is alweer een tijdje geleden, maar we willen er toch nog even op terugkijken; vorige maand vond de Meet-up Privacy & Security plaats, waar heel wat tweakers aanwezig waren, zowel fysiek als digitaal, bijna 180 in totaal. Ook in de digitale chat werd gezellig gebabbeld, ook lang nadat het programma was afgelopen. Fysiek konden tweakers elkaar eindelijk weer ontmoeten. Door de nieuwe coronamaatregelen kan het zijn dat de volgende fysieke bijeenkomst nog even moet wachten. Helaas moest de abonnementsdag van dit jaar om dezelfde reden op het laatste moment worden opgezegd. Hopelijk kan zoiets begin volgend jaar weer doorgaan.

Als je de laatste Meet-up Privacy & Security hebt gemist, kun je deze hier terugkijken.

Medio november kregen we via info@tweakers een opvallend verzoek: of we een Nokia XR20 voor een mooie prijs konden aanbieden, aangezien we die waarschijnlijk als testtoestel zouden hebben. Normaal zouden we hier niet op ingaan, maar deze keer was het anders. Het verzoek kwam van Anika, wiens echtgenoot, Kerwin, een ernstige vorm van kanker heeft: neuro-endocriene carcinomen. Deze necs zijn kwaadaardige tumoren die overal in het lichaam kunnen voorkomen en meestal snel groeien. Kerwin was net 34 geworden en had een zoontje van twee en een half jaar toen hij dit drie jaar geleden hoorde. De vooruitzichten waren en zijn ronduit slecht; het is een wonder dat Kerwin nog leeft. Het jonge gezin blijft worstelen en heeft nu hun hoop gevestigd op een experimenteel gepersonaliseerd vaccin. De volledige behandeling kost echter 89.000 euro. De familie spaart hiervoor en heeft een crowdfundingactie opgezet.

"Mijn man heeft altijd Nokia-telefoons gehad. En zijn huidige telefoon kan het echt niet meer. Hij moet bellen met oortjes in, want zijn speaker is kapot en zijn scherm is bijna niet meer te zien", begon Anika's verzoek. Samen met familie en vrienden hebben ze een mooi bedrag kunnen bedenken om de Nokia van ons over te nemen om hem eind november voor zijn verjaardag te schenken.

De eerste vraag die we onszelf stelden was: hebben we dat apparaat eigenlijk wel? Achter het komen en gaan van alle testproducten zit een logistieke keten. In dit geval bleek uit onze gegevens dat we de Nokia hadden gehad, maar niet meer hadden rondslingeren. We konden ook niet volgen wanneer het apparaat werd teruggebracht, in tegenstelling tot een reeks andere Nokia's. Na wat onderzoek sprak smartphone-editor Friso het verlossende: "We hebben het"; de XR20 in kwestie had gelijk. Hij nam contact op met het PR-bureau van HMD, de fabrikant van Nokia, met de vraag of we de smartphone mochten weggeven. Dat vond het bedrijf een goed idee. De Nokia zat in de bus.

Anika sprak haar grote dankbaarheid uit en stuurde na ontvangst een hartverwarmende foto van Kerwin's vreugde. "Het digitale contact met de 'buitenwereld' wordt in onze situatie nog belangrijker en het feit dat hij het nieuws op een groter scherm kan lezen zonder door de kieren te kijken was ook een verademing. Haha."

We zijn vooral blij dat we dit voor Anika en Kerwin hebben kunnen doen en danken HMD dat ze dit mogelijk hebben gemaakt

Onder het motto 'het is weer eens wat anders' is er op Gathering of Tweakers een topic Kruiden- en moestuin.....hoe moet dat? Skyaero bewijst dat tweakers ook op dit gebied, buiten de techniek, inventief zijn. Hij is lid van een tuinbouwvereniging en toont het ingenieuze proces van het aanleggen van zijn moestuinen volgens de 'no dig'-methode, wat betekent dat je niet mag graven. Graven (of eggen/cultiveren/ondergronden/ploegen op een iets groter stuk land) brengt de gezonde ondergrond naar boven, die verdroogt en verslechtert. Met 'no-dig' laat je de onderste laag met rust, maar geef je hem wel voeding."

Skyaero heeft karton gebruikt om het gras en onkruid te smoren, en pure compost er bovenop toegevoegd. “De planten gaan de zuivere compost in. Het lijkt tot nu toe goed te werken." Om de compost bij elkaar te houden, maakte hij ook bedden van hout. In het onderwerp Community-update vertelt Skyaero meer in detail over het hele tuinieren. Trouwens, als je suggesties/ideeën hebt voor toekomstige Community Update-artikelen, kun je ze ook in dat onderwerp plaatsen

F1-fan memphis heeft een project gedeeld waarbij hij bandenwarmers maakt voor zijn 1:10 rc F1-auto. Want, zegt hij, als hij met zijn auto op een indoorracebaan wil scheuren, dan moeten de banden daar goed geschikt voor zijn. Voor de beste grip moeten de banden goed worden verwarmd, zegt Memphis, en aangezien hij geen pasklare oplossing had, moest hij hard werken om bandenwarmers te maken. ''De simpele keuze was 5W weerstanden die door hun grootte en temperatuur gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een andere Chinese temperatuurregelaar die stof vergaarde, werd het plan werkelijkheid.” Hij beschrijft het hele proces in zijn eigen topic.

Efficiëntietesten van 12V-adapters (voor energiezuinige servers)

Te midden van al het energie gedoe is het extra logisch dat steeds meer serverbouwers het zo zuinig mogelijk willen aanpakken. Gebruiker mrmrmr helpt u bij de moeilijke keuze welke 12V-adapter u nodig heeft voor uw energiezuinige server. Hij legt duidelijk, uitgebreid en onderbouwd uit welke voedingen het zuinigst zijn op basis van het aantal watt dat je nodig hebt. Meer over dit onderwerp is te vinden in het onderwerp Grote economische server.

Switch OLED binnenstebuiten gekeerd: wat leren we van de eerste demontages?

Gebruiker JackAvery heeft in een tweedelige serie de binnenkant van de nieuwe OLED-versie van de Nintendo Switch uitgebreid onder de loep genomen. Hoewel hij zelf geen console heeft gedemonteerd, heeft hij door het opsommen van informatie uit verschillende demontagevideo’s een handig overzicht gemaakt van de wijzigingen van de Switch Oled ten opzichte van het origineel en de revisie uit 2019. Alles komt naar voren. : de soc, de ram, het moederbord, de lijkwade, noem maar op. Hieruit werd duidelijk dat niet alleen de standaard en het scherm veranderingen hebben ondergaan, zoals velen misschien denken.

De torenhoge prijsstijgingen op de energiemarkt kunnen ook op veel discussie op het forum rekenen, zoals blijkt uit het populaire onderwerp daar. Verder heeft FUT, net als voorgaande jaren, volledige grip op FIFA-spelers op het forum. Ook de gevestigde orde is weer aanwezig, met onderwerpen over corona, cryptocurrency, de huizenmarkt en F1.

Je zou het misschien niet verwachten, maar veel tweakers zijn ook erg sportief. In dit topic vind je tips, ervaringen en vragen over alles: ''Van trainingsschema tot voedingsgids en van blessures tot wedstrijduitslagen.'' De perfecte plek als je al van hardlopen houdt, maar ook als je wat motivatie nodig hebt.

Ubiquiti is leverancier van routers, switches, VoIP-telefonie en access points. Met alle verschillende versies die Ubiquiti van deze productcategorieën aanbiedt, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke precies aan uw behoeften voldoen. In de openingspost van dit topic komen de meest gestelde vragen al aan bod, maar voor meer informatie en ervaringen van andere tweakers is het aan te raden om even in dit topic te kijken.

[Ubiquiti-netwerkapparaten] Ervaringen en discussie - Deel 4

Met de Zigbee gateway deCONZ bedien je Zigbee apparaten van verschillende fabrikanten met behulp van de Phoscon webapp. Hiermee bedien je je smart home devices in een cluster. In dit onderwerp kunt u met andere deCONZ-eigenaren bespreken hoe u het meeste uit uw installatie kunt halen.

deCONZ - Zigbee-gateway van Dresden Elektronik

Auto's blijven een hot topic op het forum, vooral als ze ook elektrisch zijn. De Kia e-Niro is blijkbaar een van de meest populaire auto's, want autofans praten veel over dit onderwerp. Onder andere ervaringen, nieuwe software-updates en, hoe kan het ook anders, tweaks voor de Kia komen hier in geuren en kleuren aan bod.

Het grote Kia e-Niro-onderwerp

Biesbosch-foto's, Q&A-achtervolging, robotmaaiers

Breadboard, case mod en AoE IV

NES van lego, control controllers

Mega Desk, Corsa racesim, Watch Series 6

GoT doneert pc, Seat-racesim, Lotro op Linux

Python DevOps-ontwikkelaar NU.nl

Specialist Windows-systemen - Clientsystemen

Deel je vaardigheden voor je droombaan Solliciteer nu!

[Opmerking bewerkt door Bongoarnhem op 5 december 2021 13:45]

[Opmerking bewerkt door The Zep Man op 5 december 2021 09:39]

[Opmerking aangepast door J_van_Ekris op 5 december 2021 12:55]

Tweakers beperkt preventief de functionaliteit van de site voor bepaalde landen om het platform zoveel mogelijk te beschermen tegen spam, oplichting en misbruik.

Je IP-adres (23.228.76.114), teruggebracht tot landcode CN, valt helaas onder deze beperking en is daarom uitgesloten van het plaatsen van reacties op Tweakers.

Als u inlogt, kunnen wij bepalen of dit ook daadwerkelijk van toepassing is op uw account.

We begrijpen dat dit in sommige gevallen kan leiden tot ongerechtvaardigde blokkades. Daarom bieden wij de mogelijkheid om persoonlijke uitzonderingen te maken. Is dit bij jou het geval? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar meeting@tweakers.net. Vermeld in die e-mail uw gebruikersnaam en IP-adres en wij helpen u graag verder.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True