BIZAR. Dit houten mes zou beter snijden dan zijn metalen rivalen - Metrotime

2021-11-22 13:26:04 By : Mr. jinrong wu

Een mes is gemaakt van staal. Althans, dat dachten we altijd. Totdat de keramische messen een paar jaar in onze keuken verschenen en we die gedachte een beetje moesten bijstellen. Maar als je toen al verrast was, sta je nu voor een nog groter raadsel. Amerikaanse wetenschappers hebben een houten mes ontwikkeld.

En niet zomaar een. Volgens de uitvinders is het mes drie keer efficiënter dan zijn metalen rivalen. Een controversiële verklaring.

Het is echter precies wat Teng Li, wetenschappers aan de Universiteit van Maryland en hoofdauteur van de studie, beweert in een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Matter. Houten bestek kennen we natuurlijk al veel langer, maar de houten messen die Li en zijn team bedachten gaan veel verder. Hoe werkt dat precies? Welnu, om het hout bestand te maken tegen water, schokken enzovoort, worden minerale oliën in het blad verwerkt. Volgens de wetenschappers kunnen houten messen en ander keukengerei in de toekomst een ecologisch en duurzaam alternatief worden voor de metalen klassiekers.

Lees ook Dit bureau is perfect voor jou als je altijd vanuit huis werkt

© Rossel & Cie - Algemene gebruiksvoorwaarden 2021 - Verkoopvoorwaarden - Audiokrant - Cookiebeleid - Privacybeleid - Copyright