Before & after: Bibelotte gaf een enorme hal aan de Bospoort een make-over - indebuurt Ede

2022-05-21 18:33:08 By : Mr. arther yang

In juni 2021 kregen Nico en Jacoline van de Meent de sleutel van een grote bedrijfshal aan de Bospoort. Hier wil het stel hun bedrijf Bibelotte uitbreiden. Eerst moest er een hoop gebeuren aan het pand. Wij mochten voor en na het klussen een kijkje nemen. Kijk je mee?

Het grote pand bestaat uit verschillende hallen. Die stonden vol met houtbewerkingsmachines. De hallen waren namelijk eerst van een houtbewerkingsbedrijf. Jacoline en Nico kochten alles, inclusief inboedel. Dus inclusief machines, boxen vol handleidingen, oude geldkistjes en zelfs een verzameling suikerzakjes.

Veel machines zijn verdwenen, maar niet allemaal. Zo zijn er een aantal grote machines die Bibelotte gebruikt voor het maken van opbergmeubels. Al deze meubels worden opgeslagen tegen de wand van de hal.

In het midden is een grote kas gebouwd. Jacoline: “Hier kunnen we zelf ons behang afdrukken. Daarvoor moet je het klimaat kunnen reguleren, zoals de warmte en vochtigheid. Dat kunnen we nu, met deze kas. De kas is helemaal gemaakt zonder schroeven.”

Tussen twee van de hallen is gedeeltelijk een muur gebouwd. Zo kunnen achter de muur fotografen lekker hun gang gaan. Fotografen? Jacoline legt uit: “We hebben studio’s gebouwd voor productfotografie. Zelf gebruiken we die ook, om het behang, het beddengoed, opbergmeubels en overige producten van Bibelotte op de foto te zetten. We gaan ze ook verhuren aan fotografen. Er is een hele kast met props die iedereen kan gebruiken.”

De hallen hebben een kleine eerste verdieping. Ook deze heeft een make-over gekregen. Vanachter een groot raam kijk je uit over de bedrijfshallen. Ook is boven het kantoor van Bibelotte te vinden, maar er is meer. Jacoline: “We hebben een ruimte voor workshops, presentaties enzovoorts. Er is ook een keukentje, koffiemachine en een groot scherm. Alles is dus aanwezig.”

Nieuw op indebuurt: hier vind je de beste aanbiedingen bij restaurants in Ede

April 2022: deze zaken zijn nieuw in Ede

Blijf op de hoogte van alles uit Ede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden