Aluminium tenders van Younique Yachts: een duurzame oplossing - BootAanBoot.nl

2022-06-25 01:13:25 By : Mr. Jack Paul

Het Nederlandse bedrijf Younique Yachts produceert custom aluminium tenders, chase boats en RIB’s. Echt duurzaam kun je het produceren van een jacht niet noemen, daar zijn ze zich bij Younique Yachts van bewust. Maar ze zijn vastberaden om het anders aan te pakken. In plaats van werken met composiet/ carbon als bouwmateriaal, kiezen ze voor aluminium. Een materiaal dat grotendeels recyclebaar is.

Een mal voor een custom composiet/ carbon jacht wordt namelijk vaak maar 1 keer gebruikt en is daarmee niet duurzaam. Dat is bij aluminium wel anders, zo ondervonden ze. Bij Younique Yachts wordt het onnodig gebruik van plastic, schuim en andere materialen geminimaliseerd en zodoende beperken ze hun afvalproductie.

Vaak wordt er voor carbon tenders gekozen, omdat ze lichtgewicht zijn. Maar, het verschil in gewicht tussen een carbon en een aluminium romp is nihil op het totale gewicht van een luxe uitgevoerde tender. Aluminium tenders zijn hiermee dus een aantrekkelijk alternatief voor carbon tenders.

Het verduurzamen van het proces is de hoofdreden waarom ze bij Younique Yachts voor aluminium kiezen in plaats van carbon. Carbon is heel geschikt voor het maken van onderdelen zoals raampartijen, kleppen en biminitops, voor de romp zelf heeft aluminium de voorkeur. Aluminium tenders voelen comfortabeler, sterker, stijver en stiller aan. Voor het interieur en het exterieur kiezen ze bij Younique Yachts vaak voor green teakhout. Zelfs bij custom tenders worden interieur platenpakketten gefreesd door een CNC-gestuurde machine. Dat zorgt ervoor dat ze preciezer kunnen werken en minder afval produceren. Ze houden hun ecologische voetafdruk namelijk graag zo laag mogelijk. Daarom planten ze ook elk jaar bomen terug voor het hout dat ze gebruiken. “We geven de natuur terug wat van haar is”, aldus Peter Melchers, mede-eigenaar van Younique Yachts.

Younique Yachts gaat echter nog een stapje verder. Ze hebben onderzoek gedaan naar een platform waarop verschillende tender types gebouwd kunnen worden op dezelfde rompvorm. De uitkomst van het onderzoek is positief en dit concept is vrijgegeven door de klant. Younique Yachts mag dit concept op de markt brengen. Het resultaat is een 9,50 meter lange limousine, open- en sporttender met een waterverplaatsing van 4.500 kg en een maximum snelheid van 40 knopen. De 12 passagiers die de tender kan ontvangen kunnen aan boord stappen via het lage achterdek of het hoge voordek. De luxe banken en het climate control systeem zorgen voor maximum comfort aan boord.

Younique Yachts ontwerpt, bouwt en renoveert schepen op maat, waarin de wens van de klant centraal staat. “Wij spreken van een succes als een jacht volledig aan de verwachtingen van de klant voldoet én ze soepel en makkelijk op het water manoeuvreren.”, aldus de werf.

Kijk voor meer informatie op www.younique-yachts.com

Heeft u een bericht, tip of nieuws. Wij horen het graag.

BootAanBoot.nl is een handelsnaam van YachtFocus Media BV. Meer over ons bedrijf leest u op www.YachtFocus.company

E redactie@bootaanboot.nl T +31 (0)20 456 0995

Post en bezoekadres (gratis parkeren): Binderij 7b 1185ZH Amstelveen

BTW-nummer NL-8097.93.519.B01 Kamer van Koophandel Amsterdam 57018960