Gimmerfabriek Giethoorn: een nieuw bedrijf - Steenwijker Courant

2021-11-16 22:41:40 By : Mr. JACK XUAN

Roel Smit, Albert Boer en Hetty Hilbink zijn de mensen van de Timmerfabriek Giethoorn. Foto: Sieb van der Laan

In het voorjaar van 2019 is Bouwbedrijf Bart Smit gestart met een computergestuurde machine. Deze machine kan een breed scala aan houtbewerkingswerkzaamheden uitvoeren met geschikt gereedschap. Nu, bijna twee jaar later, is het tijd om verder te ontwikkelen en te groeien. De timmerfabriek gaat op eigen benen staan. Vanaf 1 januari 2021 draagt ​​het de naam Timmerfabriek Giethoorn.

In de timmerfabriek worden computergestuurde machines gebruikt. “We hebben geïnvesteerd in een automatische afkortmachine, formaatzaag, vandikteschaafmachine, spuitcabine en een CNC-machine”, vertelt Roel. “De CNC-machine pakt automatisch een geschikt gereedschap op om het hout te bewerken. Hierdoor is het mogelijk om hoogwaardig houtwerk te verwerken in onder meer de volgende producten: kozijnen, schuifdeuren, draai-kiepramen, trappen, kasten, geprofileerd hout in allerlei soorten en maten.

Door gebruik te maken van de juiste software is het mogelijk om verschillende soorten maatwerk te tekenen, programmeren en produceren. In bestaande bouw waar bijvoorbeeld kozijnen vervangen moeten worden, kunnen de afmetingen sterk afwijken van de standaard maten. Dan is het mogelijk om elk frame op de juiste maat te maken.”

Naast het maken van kozijnen richt Timmerfabriek Giethoorn zich ook op het maken van bijzondere dingen. Denk hierbij aan een interieur voor een keuken, een inloopkast, een veranda, een overkapping of ander speciaal maatwerk.

Bouwbedrijven, doe-het-zelvers, architecten, doe-het-zelvers en anderen kunnen allemaal terecht bij Timmerfabriek Giethoorn, gevestigd aan de Nering 10 in Giethoorn.

Voor vragen mail naar info@timmerfabriekgiethoorn.nl en kijk op www.timmerfabriekgiethoorn.nl

Als ingelogde PREMIUM-lezer kunt u reageren op dit artikel. Hiervoor hebben wij een aantal huisregels opgesteld die u hier kunt lezen.

Vrijgave: 516840a40ae84c69b96689a3e2e7c1acce277840