Jolanda stopt na bijna 40 jaar met bouwmarkt in Almelo: 'Ik werk soms wel 9 dagen per week' - indebuurt Almelo

2021-12-06 22:23:04 By : Ms. Lillian Chu

Nog een paar weken en dan doet ze de deur voorgoed op slot. Jolanda Dalhoeven stopt haar bouwmarkt Stegeman DHZ, op de hoek Bornsestraat en Deldensestraat. "Het is prima zo. Eindelijk meer tijd voor mezelf."

De geschiedenis van de winkel gaat bijna veertig jaar terug. “Mijn vader opende de zaak in 1983 als HBH. Dat staat voor Hout, Bouw en Hobby”, zegt Jolanda. “Hij is altijd heel handig geweest met zijn handen, een allround vakman. Hij realiseerde zich dat er een markt was voor een klusjeswinkel. In die tijd kwamen ook de grote bouwmarkten op.”

Door de jaren heen heeft de winkel zich vooral gericht op klussers. Achterin de winkel staan ​​grote machines voor houtbewerking. Alles kon op maat gemaakt worden, hoe groot of klein ook. “Ik denk dat dat het werk zo leuk maakt. Het intensieve contact met de klant en het meedenken over de klussen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Pa Stegeman trad toe tot Houtland, wat later Hubo werd. “Wij zitten al jaren bij Hubo, maar moesten ook aan dat aanbod meedoen. Zonnebrandmiddelen verkopen bijvoorbeeld. Nou, dat gaat hier niet gebeuren met Decokay Gröbe en Blancozon in de buurt. Daarom hebben we de Hubo verlaten en zijn we verder gegaan als Stegeman DHZ.”

Jolanda en haar man Martin hadden het bedrijf al overgenomen. 'Ik ben zo slecht met dadels, maar dat moet rond de eeuwwisseling zijn geweest. Mijn vader ging toen met pensioen. Onofficieel dan. Omdat hij het bedrijf nooit heeft verlaten. Hij was altijd bezig in het bedrijf. “

Tekst gaat verder onder de foto.

De winkel van Jolanda en Martin staat niet alleen bekend om zijn handige spullen. Stegeman DHZ had ook de eerste Heracles Almelo fanshop. Martin is groot fan van de Almelose club en verkocht allerlei spullen met het logo en de naam Heracles erop.

Drie jaar geleden werd Martin gevraagd voor zijn droombaan. Inmiddels is hij materiaalmanager bij Heracles Almelo. “Toen ben ik de winkel in mijn eentje gaan runnen. Dat is zwaar. Ik zeg wel eens: 'Ik werk negen dagen per week, als je begrijpt wat ik bedoel. We hebben tijden gehad dat we een staf van zes personen hadden. De goede tijd. Nu doe ik het bedrijf alleen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Omdat de kinderen het bedrijf niet willen overnemen, zit er niets anders op dan te stoppen. “De winkel gaat op 1 juli dicht. We hebben nu een uitverkoop. Mijn vader wilde de houtbewerkingsmachines zelf verkopen. Dat is zijn manier om het af te sluiten. Daar ben ik blij mee, redt me weer.”

Wil ze iets voor zichzelf houden? 'O, dat heb ik allemaal al in huis. Briefpapier met alle logo's die we hebben gehad, een eerste factuur, de gouden nagel die we ooit wonnen van Hubo. Zoiets krijg je niet weg. Maar de meeste herinneringen zitten in mijn hoofd. Herinneringen aan vaste trouwe klanten, aan dingen die door de jaren heen zijn gebeurd. Die herinneringen neem ik mee.”

Volg Almelo in de buurt op Instagram en Facebook.

De echte traditionele Thaise massage. Volgens Buntham Schaap kon je het tot nu toe niet krijgen in Almelo. Zij heeft…

Win met Almelo in de buurt! Maak kans op een prachtig vakantieboeket (we geven er 3 weg!)

Naar de tandarts in Almelo: er zijn zoveel tandartspraktijken in onze gemeente

Onze kerstkaartenactie is er weer: stuur een kerstgroet naar ouderen in Almelo

Blijf op de hoogte van alles uit Almelo

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden