CNC-snijmachine voor Merford • Metaal Magazine

2022-04-21 06:23:47 By : Ms. cindy lin

Home » Nieuws » Nieuws » CNC-snijmachine voor Merford

Om de zaagcapaciteit te vergroten heeft Merford Acoustic Materials uit Gorinchem naast de bestaande watersnijmachine een tweede machine aangeschaft. De leverancier van geluidsisolatie- en geluidsabsorptieplaten koos voor een lintzaag van Fecken-Kirfel.

De extra capaciteit is nodig door de groeiende vraag naar deze platen in vele maten en materialen, zoals bitumen, gips, polyester, polyurethaan en vlokkenschuim.

Voorheen had Merford Acoustic Materials vooral een groothandelsfunctie. “We kochten geluidsisolatie- en geluidsabsorptieplaten in bij onze leveranciers en leverden ze uit voorraad aan bedrijven en consumenten”, vertelt operations manager Peter Fernig.

Klanten kregen echter steeds meer behoefte aan specifieke maten in plaats van hele platen. “Dus kochten we een watersnijmachine waarmee we elk maatdeel in 2D uit ieder willekeurig materiaal kunnen snijden.”

Dit bleek een goede zet, want inmiddels is Merford Acoustic Materials specialist op het gebied van maatdelen.

Een extra machine was dan ook een logische stap. Maar de vraag daarbij was: “Zetten we een tweede watersnijder neer of gaan we voor een machine met extra mogelijkheden?”, aldus Fernig.

Het voordeel van een watersnijder is dat deze door elk materiaal kan. “Zelfs door staal.” Nadeel is echter dat de hoogte van snijder, met 10 à 15 cm, zeer beperkt is. “Je kunt dus geen platen stapelen”, geeft hij aan.

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, werd een inventarisatie gemaakt van welke soorten platen er het meest worden gesneden. Grofweg onderscheidt Merford twee categorieën: massabeplating, zoals bitumen en gips, en schuimplaten.

De massabeplating moet altijd op een watersnijder, maar schuimplaten kunnen ook met een lintzaag worden gezaagd. Fernig: “En het bleek dat we heel veel maatdelen snijden uit schuimplaten. Een lintzaag voor de schuimplaten was dus de beste optie!”

Na onderzoek in de markt en gesprekken met leveranciers, bleek de volautomatische verticale lintzaag van Fecken-Kirfel het beste te voldoen aan de wensen.

Het is volgens Merford ‘de Mercedes onder de lintzagen en een bewezen betrouwbare machine’. “Er kunnen platen van 2,40 m x 2,00 m in”, schetst Fernig. “Daar kunnen we heel efficiënt maatdeeltjes uit snijden.”

Het grote voordeel van de CNC-lintzaag is dat er materiaal tot een dikte van 1300 mm in kan. Door te stapelen kunnen er dus meerdere platen tegelijk worden gesneden. “We hoeven de platen er alleen maar in te leggen, de machine in te stellen en hij gaat aan de gang met zeventig meter per minuut.”

“De machine zaagt volautomatisch en ‘spuugt’ aan de achterkant de deeltjes uit met een snijtolerantie van maximaal plus of min 2 mm. Onze zaagcapaciteit neemt met meer dan 100% toe.”

En omdat de machine ook grote volumes snel en efficiënt zaagt, zijn de bestelde delen eerder klaar en liggen de productiekosten vaak lager.

De nieuwe CNC-snijmachine is het resultaat van goed luisteren naar de markt. “Daarom hebben we recentelijk nóg een nieuwe machine aangeschaft. Hiermee kunnen we ook facet- en schuine kanten aan onze producten snijden.” Het gaat hierbij om een Hyma facetsnijmachine.

Dat maakt dat het bedrijf nu een watersnijmachine, een CNC-lintzaagmachine en een facetsnijmachine heeft.

Merford doet er tot aan de zomer alles aan om de machines goed te leren kennen. Het bedrijf hoopt dan vanaf september klaar te zijn om vol productie te kunnen draaien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf met een looptijd van 30 maanden. Bekijk in het kort de belangrijkste punten. Wat vindt u van het bereikte akkoord?

MTL Metaal Magazine lanceert, als aanvulling op haar bestaande portfolio, nu ook een e-magazine. In digitale magazines wil de vaktitel op interactieve wijze samen met partners steeds een deelgebied van het metaalbewerken uitlichten. Het eerste nummer, dat 20 april is verschenen, gaat in op welding.… Lees verder →

Koninklijke Metaalunie is akkoord gegaan met de nieuwe cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf. Dit na “zorgvuldig beraad” met de achterban, stelt de organisatie. Deze cao is onderdeel van de cao’s in de Metaal en Techniek, waarover de vakbonden en FWT (Federatie Werkgeversorganisaties) al eerder een akkoord… Lees verder →

Laser kan profiteren van de groei van e-mobility. Er liggen bijvoorbeeld kansen voor laserlassen en microstructureren. Maar om de vraag vanuit de automobielindustrie aan te kunnen, is er voor lasertechnologie nog wel veel ontwikkelwerk nodig. Dat meldt MTL Metaal Magazine in het nieuwste nummer, dat… Lees verder →

Geautomatiseerd berichtenverkeer van mkb-maakbedrijven met klanten en leveranciers draagt bij aan efficiëntere digitalisering en snellere productieprocessen. Het automatisch plaatsen van orderregels in het eigen ERP-systeem, leidt tot lagere kosten en minder fouten. Teqnow organiseert op 26 april een bijeenkomst over digitaal communiceren met klanten en… Lees verder →

Bedrijven in Nederland zijn niet weerbaar genoeg tegen cybercrime, meldt cyberbeveiliger Mimecast. Zo wordt veel te weinig getraind in het herkennen van cyberaanvallen. Dit terwijl cybercriminelen hun activiteiten juist hebben opgeschroefd en Nederland een aantrekkelijk doelwit voor ze is. Mimecast noemt het zorgwekkend dat cybersecurity… Lees verder →

De gevolgen van de Oekraïnecrisis drukken de verwachtingen van mkb-metaalondernemers. Dat blijkt uit de Economische Barometer van Koninklijke Metaalunie. Die onzekerheid speelde ook bij het uitbreken van de coronapandemie. Over het afgelopen eerste kwartaal van dit jaar zijn de ondernemers overwegend positief. Zo is de… Lees verder →

Odin Verbindingstechnieken heeft in 4 maanden tijd 3 RFA-Robotloaders aangeschaft. Zo zet het bedrijf uit Zoetermeer in korte tijd in op geautomatiseerd produceren. Deze robotbeladingscellen zorgen ervoor dat geen mechanische omstelling meer nodig is, zodat verschillende orders elkaar snel kunnen opvolgen. De eerste RFA-Robotloader is… Lees verder →

Vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie hebben afgelopen nacht een cao-akkoord in de metaal & techniek bereikt met werkgeversonderhandelaar FWT (Federatie Werkgeversorganisaties). Koninklijke Metaalunie, de grootste ondernemersorganisatie voor het mkb, is echter niet akkoord. Daardoor dreigen nieuwe stakingen bij bedrijven die bij Metaalunie… Lees verder →

Vakmensen worden – ook bij het lassen – steeds schaarser. Verder worden kwaliteitseisen steeds hoger en is de capaciteit van lasrobots en –cobots onderbenut. Om die reden is het Smart Welding Factory (SWF)-platform gestart. Er worden nu lauching customers gezocht. Het Smart Welding Factory-platform is… Lees verder →

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.