Tuwi levert CNC bewerkingslijnen van Geka - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-05-28 02:34:41 By : Ms. Janet Risece

Home Nieuws Overzicht Tuwi levert CNC bewerkingslijnen van Geka

Tuwi stelt tijdens TIV haar nieuwe vertegenwoordiging Geka voor. De Winterswijkse leverancier van metaalbewerkingsmachines is sinds 1 augustus exclusief importeur van de CNC bewerkingslijnen van deze Spaanse fabrikant en zal op TIV de ponsmachine Puma 110 voorzien van de Semi-Paxy NC positioneertafel 1.000×40 tonen.

Geka ontwikkelt en produceert complete lijnen voor de staalverwerkende industrie voor het volautomatisch bewerken van balkprofielen, hoeklijnen en strippen. De producten kunnen automatisch worden beladen en daarna geponst, getapt, verzonken, geboord, gemarkeerd en geknipt (ook onder verstek) worden. Daarnaast bouwt deze fabrikant ook klantspecifieke oplossingen op maat.

Automatisering “Ze produceren een breed pakket, dat voor ons een mooie uitbreiding van het leveringsprogramma is”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans. “Hiermee kunnen we geautomatiseerde oplossingen bieden aan constructie- en staalbouwbedrijven. We bedienden deze markt al met ponsknipmachines van Sunrise, maar dat zijn conventionele machines. Qua automatisering gaat Geka veel verder. En de markt gaat toch duidelijk die kant op. Er is steeds meer behoefte aan automatisering: minder handelingen en machines aansturen vanuit de werkvoorbereiding is de trend.”

Tuwi wil met Geka vooral de kleine en middelgrote constructie- en staalbouwbedrijven bedienen. Mans: “Ook die zijn toch aan het kijken hoe ze de handjes uit hun productieprocessen krijgen. Want het wordt steeds lastiger om aan goed personeel te komen en ook zijn ze op zoek naar mogelijkheden om de kosten te verlagen.”

Eerste lijn al verkocht Tuwi heeft de eerste lijn van Geka al verkocht. CMB in Woudenberg neemt in oktober een Sigma 110 volautomatisch bewerkingssysteem voor het boren, tappen, frezen en markeren van balkprofielen in gebruik. Deze installatie biedt CMB de mogelijkheid om 12 meter lange balkprofielen en tot 1 meter hoge producten te bewerken. De balken kunnen automatisch worden beladen en geroteerd. Vanaf eind oktober/begin november beschikt Tuwi in de showroom in Winterswijk over een Alfa 500/150. Dit is een productielijn voor het automatisch ponsen, markeren en knippen van platstaal. De Alfa is geschikt voor bijvoorbeeld de constructie van stalen spanten, bruggen, equipment voor elektrische stroomoverdracht en hoogvolume platstaal productie. Tevens wordt in de showroom een Hydracrop HD 110/180 voorzien van een Semi-Paxy 1.000×500 NC positioneer tafel en ALRS 600 opduwsysteem voor het volautomatisch knippen van platstaal opgesteld.

Marco Mans is blij met Geka. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe vertegenwoordigingen die iets toe kunnen voegen aan onze lijnen. Een Duitse collega, die net als wij plaatwerkmachinefabrikant Durma vertegenwoordigt, heeft Geka en tijdje geleden al opgenomen in haar leveringsprogramma. We wisten dat Geka op zoek was naar dealers die meer met hun CNC machines willen doen en zo zijn we in contact gekomen. Geka past uitstekend bij ons.” Met het oog op de nieuwe vertegenwoordiging heeft Tuwi ook een nieuwe productmanager in dienst genomen. Dat is Sevcan Aydogdu. Zij ondersteunt de buitendienst en gaat zich samen met Marco Schenk inspannen om van de Geka CNC bewerkingslijnen een succes te maken op de Nederlandse markt.

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Outshape bezorgt Morgo feilloze uitslagen

Nieuwbouw zit Kusters Precision Parts als een maatpak

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

Compacte uitbreiding van snijcapaciteit Daamit

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

14-12 Om die reden is ook gekozen voor een andere naam. De letters MDL staan…

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

22-09 Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze…

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).