Lotte’s actie voor Warmste Week groeit uit tot webshop vol eigen creaties (Brecht) | Gazet van Antwerpen

2022-09-03 10:05:47 By : Ms. Sandy Guo

Lotte Simons aan haar werktafel thuis. Hier creëert ze geschenkjes en gadgets op maat. Boven staat de foto van haar grootmoeder die ze in 2019 verloor.  — © Elke Lamens

Toen Lotte Simons (28) in 2018 haar grootmoeder verloor aan kanker, maakte ze haarstrikken voor de Warmste Week, ten voordele van het Kinderkankerfonds. Een succesvolle actie die heeft geleid tot een eigen webshop Strikiez & Gadgets.

Het zijn drukke tijden voor Lotte Simons om geschenkjes te maken en te verzenden. Klanten komen intussen al vanuit alle windstreken. “Ik heb zopas een verzending gedaan naar Oostende”, vertelt ze. “Ze vinden me vooral via Facebook en Instagram. Af en toe doe ik ook wel eens beroep op influencers. Dan gaat het snel.”

De kracht van Strikiez & Gadgets schuilt dan ook in het personaliseren van de geschenkjes. Dat doet ze allemaal zelf, op vraag en maat van de klant. De inspiratie komt van overal. “Er zijn veel concurrenten online en het is zaak om er te blijven uitspringen. Je vindt heel wat online en je probeert ook wel wat om je eigen touch te geven aan gadgets en decoratiestukken.”

Lotte Simons zette de tekening van haar zoontje op een snijplank. Het sloeg meteen aan. — © Elke Lamens

Lotte is mama van drie kinderen, Warre (5), Felien (4) en Lilou (2). Onlangs liet ze haar zoontje een tekening maken. Die zette ze over op een broodplank. Die werd meteen populair. “Het maakt het heel erg persoonlijk. Zowel je kindje is erg fier op het resultaat en de oma of peter die zoiets krijgt, is ontroerd.”, legt ze uit. “Ook de houten nieuwjaarsbrieven en tandendoosjes doen het goed. Alles kan gepersonaliseerd worden.”

Inspiratie vindt ze ook uit de praktijk. “De jaszippers zijn daar een goed voorbeeld van. Ik merkte bij mijn kinderen dat het niet altijd vlot om een jas dicht te ritsen. Met zo’n jaszippertje gaat het makkelijker. Dit is overigens voor heel wat kinderen niet alleen een handig hulpmiddeltje, maar ook een leuke gadget om mee te frullen”, merkt ze op.

Leuke jaszippertjes van Strikiez & Gadgets. — © RR

Na de haarstrikken voor het goede doel in 2019, is het verhaal van Strikiez & Gadgets in januari 2020 pas echt begonnen. “Ik haalde toen een pers in huis en een machine waarmee je silhouetten kan maken. Daarmee begon ik vilten handtassen te bedrukken met leuke spreuken zoals ‘Mijn oma is fan-tas-tisch!’. Dat viel erg in de smaak als cadeautje, zowel voor feestdagen als bij geboortes en zo meer. Algauw kreeg ik van klanten de vraag om er hun eigen tekst er op te zetten.”

Sleutelhangers met siliconen kralen. — © RR

Daarna werden ook geurflesjes, handcrèmes en andere voorwerpen bedrukt. “Je blijft zoeken naar originele gadgets om het aanbod te verruimen. Zo ben ik vorig jaar met siliconen kralen speenkoorden en sleutelhangers beginnen maken. Kinderen bijten erop en dan is siliconen beter dan hout. Dit jaar kochten we ook een laser en graveermachine bij, wat opnieuw meer mogelijkheden creëert.”

Lotte zit nog boordevol ideeën en droomt ervan om ooit een eigen winkeltje te kunnen openen. “Voorlopig gaat het prima met een webshop. Ik heb ook nog de zorg voor mijn gezin en wil dit graag blijven combineren”

Zowat alles kan Lotte bedrukken, ook dit verwensetje. — © RR

Toen Lotte zwanger was van haar tweede kindje had ze nochtans samen met haar man beslist om voltijds thuis te blijven voor het gezin. Daar is intussen verandering in gekomen, al kan ze van thuis blijven werken, maar ze heeft er geen minuut spijt van. “Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Ik werk ook graag met mijn handen.”

Lotte maakt alles zelf. Dit jaar investeerde ze in een laser en graveermachine waarmee ze houten decoratiestukken maakt. — © RR

“Als je mij enkele jaren geleden had gezegd dat ik zelfstandige zou worden met een eigen webshop, ik had het niet geloofd”, bekent ze. Met een opleiding kantoor en huishoudhulp op zak, had ze haar creatieve kant nooit vermoed. Maar ze heeft haar ding gevonden in het ontwerpen op maat en klanten reageren erg dankbaar. “Ik krijg heel fijne reacties van klanten die hun pakje thuis ontvangen. Soms reageren ze dat het er nog mooier uitziet in het echt dan op foto. Daar doe je het graag voor.”

Gepersonaliseerd setje voor geurkaarsen. — © RR

De brandweer is zaterdagochtend uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan Broechemhof in …

Patricia Mees (54) uit Stabroek zat al langer in haar hoofd met het idee om leerkracht worden. Ze …

Onze man of vrouw proeft anoniem.

Semi-professioneel onnozelaar Kamiel De Bruyne (30) plaatst wekelijks een nieuw Nutteloos Bordje …