Live-actionfilm 'Pinocchio' met Tom Hanks is nu te zien op Disney+

2022-09-10 13:24:34 By : Ms. Dora Xu

Iedereen kent het verhaal van Pinokkio wel: de houten marionet die ervan droomt om een echte jongen te worden, maar niet vies is van kattenkwaad. Disney+ komt nu met een live-actionbewerking van dit verhaal, met Tom Hanks als Geppetto. Pinocchio is een familiefilm, musical en aangrijpend sprookje in één. Een must-see!

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg 77% korting om je eerste maand naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Deze remake van de gelijknamige Disney-film uit 1940 is gemaakt door Robert Zemeckis, de regisseur die met Forrest Gump verschillende Oscars won. Voor die film werkte hij al eens samen met Tom Hanks, die voor de live-actionbewerking van het bekende Disney-verhaal in de huid kruipt van houtsnijder Geppetto. Hij treedt op als vaderfiguur van de houten pop die hij tot leven wekt.

Verder horen we de stemmen van de 13-jarige Benjamin Evan Ainsworth (The Haunting of Bly Manor) als Pinokkio en Joseph Gordon-Levitt (Inception) als Japie Krekel. De topcast wordt aangevuld met acteurs als Luke Evans (Beauty and the Beast) en de voor een Academy Award genomineerde Cynthia Erivo (Harriet). Dat belooft veel goeds!

Drie redenen om deze film te kijken: 1️⃣ Gloednieuwe hervertelling van het wereldberoemde verhaal 2️⃣ Regisseur en Oscarwinnaar Robert Zemeckis aan het roer 3️⃣ De absolute topcast, met grote namen als Tom Hanks, Joseph Gordon-Levitt en Luke Evans

Deze live-actionfilm is, samen met verschillende andere films en series, op Disney+ verschenen op 8 september 2022. Dat is Disney+ Day, de dag dat de streamingdienst haar derde verjaardag viert met een aantal grote premières, waaronder Thor: Love and Thunder, Cars on the Road en de documentaire Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return.

Dit is overigens niet de enige keer dat je dit jaar naar het verhaal van Pinokkio kunt kijken. In december komt Netflix met een geanimeerde film over deze houten marionet, gemaakt door niemand minder dat Guillermo del Toro. Hem kan je onder meer kennen van Oscarwinnaar The Shape of Water. Op deze versie van Pinocchio moet je alleen nog even iets langer wachten, want pas op 9 december zal deze aan het aanbod toegevoegd worden. Robert Zemeckis’ versie van Pinocchio is nu al te zien. Bekijk de trailer hieronder.

Het geliefde verhaal over de spannende avonturen van een houten pop die hoopt een echte jongen te worden, opnieuw verteld in deze liveaction-versie vol CGI. Met personages als Geppetto (de houtsnijder die Pinokkio maakt en hem behandelt als een echte zoon), Japie Krekel (Pinokkios gids en ‘geweten’), de Blauwe Fee, Jantje ‘Fatsoen’, Sofia de zeemeeuw en de Koetsier.

11 september: The Serpent Queen seizoen 1 (Viaplay) 12 september: Last Seen Alive (Prime Video) 14 september: Heartbreak High seizoen 1 (Netflix) 15 september: The Handmaid's Tale seizoen 5 (Videoland) 16 september: Goodnight Mommy (Prime Video) 16 september: Fate: The Winx Saga seizoen 2 (Netflix) 17 september: Ik Wist Het (Videoland) 19 september: Everything Everywhere All At Once (Prime Video)

1. Top Gun: Maverick 2. Marokkaanse Bruiloft 3. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore 4. After 5. The Northman