Houtfreak Wim Heins ziet het nu scherp - Leeuwarder Courant

2022-09-17 11:41:07 By : Ms. Jenny Qi

Het hout raakt op. Zijn energie ook. Gitaarbouwer Wim Heins uit Ysbrechtum is ongeneeslijk ziek en wil nu het einde nadert zijn hele houtvoorraad verkopen. ,,Met boerenverstand en logisch nadenken ben ik een heel eind gekomen."

Wim Heins in zijn werkplaats in Ysbrechtum. FOTO SIMON BLEEKER

Wim Heins stookt de kachel flink op in de houten schuur achter zijn woning aan de Kleasterwei in Ysbrechtum. Met kachelhout. Twee maanden geleden had hij hier nog een grote stelling vol met kostbare houtsoorten. Daar vlakbij stonden twee grote houtmachines. Ook de lintzaag is verdwenen. De materialen hebben een nieuwe eigenaar gekregen.

Het nieuws van dichtbij vind je bij Leeuwarder Courant. Dagelijks zijn wij op pad om verhalen te maken. Over gebeurtenissen in de buurt, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: 3c615d5bccdb7846f0e391049539bb5460d4955c