Fabrikant van zware snijmachines Zinser werkt aan Benelux vestiging - Vraag & Aanbod

2022-09-17 11:45:28 By : Ms. Sally Kang

Home / Fabrikant van zware snijmachines Zinser werkt aan Benelux vestiging

Zinser, Duitse fabrikant van CNC-snijmachines voor plasma, autogeen en fiberlasers, werkt aan de oprichting van een vestiging in de Benelux. Deze vestiging moet binnen twee tot drie jaar het dealernetwerk in deze regio vervangen en snellere service mogelijk maken. 

Dit vertelde Joep Buitink, sales manager Benelux bij het Duitse bedrijf. Buitink, met een zeer lande trackrecord in de metaalverwerking, is een jaar geleden in dienst getreden bij de Duitse machinebouwer. Buitink slaagde er vanuit zijn thuiskantoor in Den Haag al in om het voorbije jaar vijf machines te verkopen. Het potentieel ligt volgens hem op 5-8 exemplaren op jaarbasis.

Zijn komst bij Zinser maakt onderdeel van de uitbreidingsplannen van het concern naar Nederland. Een eigen vestiging met spare-parts, een werkplaats en monteurs zou de dienstverlening in de Benelux naar een hoger niveau moeten tillen

De snijmachines, die worden ingezet om dik metaal tot 1200 millimeter te snijden, worden afgenomen door bedrijven die actief zijn in bijvoorbeeld de scheepsbouw, ketelbouw of bouw van windmolens.

Tot nu werkt het bedrijf samen met een lange lijst aan dealers in de Benelux. Vooruitlopend op de eigen vestiging is Buitink het dealernetwerk aan het opschonen. ‘Er was op een gegeven moment een wirwar aan dealers ontstaan en wij willen alleen verder met dedicated dealers die een meerwaarde hebben voor ons product. Dealers die kennis hebben over de machines en ook behoeftes kunnen signaleren bij klanten‘, verklaart hij.

Buitink geeft aan dat de Zinser-vestiging in de Benelux binnen 2-3 jaar operationeel moet zijn, maar dat er nog geen concrete plannen op tafel liggen. ‘We moeten onder andere kijken naar een goede locatie zodat we een optimale geografische dekking hebben.’ Daarbij wordt ook rekening gehouden met de bestaande vestiging in Duisburg, waarvandaan Zuidoost-Nederland bediend kan worden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewaar mijn naam, e-mailadres en site in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Vanwege de Brexit is er veel onduidelijkheid over de productwetten die in de UK (United Kingdom) gelden of gaan gelden. Sinds kort is daar

Mocht aluminiumbedrijf Aldel in Delfzijl onverhoopt failliet gaan, dan kunnen de werknemers alsnog rekenen op een goede ontslagvergoeding. ‘We hebben een unieke afspraak gemaakt

Kort samengevat ziet de huidige Europese staalmarkt er als volgt uit: Uitblijvend herstel van de vraag, nog steeds te hoge voorraden, lage importprijzen, stabiele

Een kwart van de ondernemers in de energie-intensieve sectoren verwacht dit jaar al serieus verlies te draaien als gevolg van de extreem gestegen energieprijzen.

Wilt u ook 2x per week op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten in de maakindustrie?

Meldt u zich dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief van vraagenaanbod.nl