Britt neemt loopbaanonderbreking voor winkel vol creatieve kunstwerkjes van eigen makelij (Herenthout) | Gazet van Antwerpen Mobile

2022-09-17 11:44:58 By : Mr. Allen Wu

Britt toont haar gloednieuwe winkel By Britt.  — © RR

Het stoetersdorp is een winkel rijker. Britt Meulemans opent By Britt, haar zaak in gepersonaliseerd laserwerk en droogbloemsierkunt. “Mijn producten zijn het resultaat van jaren zelfstudie”, zegt de creatieve onderneemster.

Niet iedereen in het stoetersdorp viert carnaval. Er zijn ook mensen die hard werken. Terwijl een parade carnavalisten voorbij haar deur in de Molenstraat 5 trekt, opent Britt Meulemans (35) haar gloednieuwe winkel By Britt. “Een zaak openen met de stoet, dat is in Herenthout nog nooit gebeurd. Meestal sluiten winkels enkele dagen de deuren”, lacht Britt er zelf om.

Britt werkt als arbeidster, maar nam loopbaanonderbreking om haar droom te realiseren. “Mijn creatieve kant is er altijd geweest, maar kwam zelden tot ontplooiing. Door tijdgebrek, dat zal elke moeder herkennen. Mijn man stimuleerde me om toch de stap te zetten. Hij zei: “Het is nu of nooit.” Daarin heeft hij gelijk. Dennis is zelf zelfstandige, dus hij weet hoe zwaar een zelfstandige job kan zijn. Zeker als je kwaliteit wil afleveren. Ik doe alles zelf, van ontwerp tot realisatie. Daarom is By Britt in het begin eerder beperkt open. Op avonden, met halve dagen en op afspraak. In de aanloop naar grote feesten, zoals vader- en moederdag, Valentijn of Pasen open ik ook. Mijn man en onze twee zonen steunen me gelukkig volledig in dit avontuur. Kan ook moeilijk anders, want een deel van onze garage is nu mijn winkelpand (lacht) .”

Britt klinkt op haar creatieve toekomst. — © RR

Van de voormalige garage is weinig te merken. De ruimte is opgetooid met fleurige kunstwerkjes uit hout, met bloemen of in een combinatie van beide materialen. “By Britt is geen bloemenwinkel. Ik werk enkel met droogbloemen. Daarmee maak ik bijvoorbeeld zogenaamde flowerhoops, in het oog springende bloemsierkunstwerken. Met mijn laser- en graveermachine personaliseer ik houten boodschappen, zoals de bekende naamcirkels. Ik werk zowel voor particulieren als voor bedrijven die iets willen doen met hun logo. Het bloembinden en het werken met hout heb ik allemaal eigenhandig aangeleerd, want ik volgde geen klassieke opleiding. Mijn producten zijn het resultaat van jaren zelfstudie, voornamelijk in de late uren als de jongens sliepen (lacht) . Dankzij mijn eigen parcours ontwikkelde ik ook een eigen stijl. Ik mag zonder overdrijven stellen dat elk ontwerp van By Britt uniek is.”

Een sfeerbeeld van By Britt. — © RR

Er kondigen zich na de opening drukke tijden aan. “Na carnaval is het een rechte lijn naar Pasen, en vooral naar de communie- en lentefeesten, maar ik ben er helemaal klaar voor. Laat de opdrachten en het vele werk maar komen!”

Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.

Meld je eenvoudig aan en lees elke maand een plusartikel naar keuze gratis.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?