Brand bij dagbesteding De Trans in Emmen legt gebouw en machines in de as. 'Schade bedraagt al gauw 150.000 euro' - Dagblad van het Noorden

2022-08-13 13:42:01 By : Mr. Mark Li

De brand die afgelopen nacht woedde bij een dagbestedingscomplex van De Trans in Emmen heeft een bijgebouw en een groot aantal houtbewerkingsmachines in de as gelegd. Het hoofdgebouw aan de Jacob le Mairestraat raakte aan de achterkant beschadigd.

Brand bij dagbesteding De Trans in Emmen. Gebouw en machines in de as gelegd. Foto: DvhN

„De schade is aanzienlijk. Als ik zo rond kijk en zie wat er allemaal verloren is gegaan en beschadigd is, hou ik wel rekening met een schadepost van zo’n 150.000 euro”, zegt zorgmanager Mark van Mossel. De brand woedde op het terrein van Locatie 291, een complex waar mensen met een verstandelijke beperking naartoe gaan voor dagbesteding. Het gaat om een keramiekgroep, een drukkerij en een houtbewerkingsbedrijf.

Het nieuws van dichtbij vind je bij Dagblad van het Noorden. Dagelijks zijn wij op pad om verhalen te maken. Over gebeurtenissen in de buurt, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: 94198578cec074e27a72024b279c3275585cdc87