Binnenkijken bij Eline: 'Ik ben gek op vogels, ook in mijn interieur' - indebuurt Enschede

2022-05-29 03:57:54 By : Mr. Andy Wong

Zwaluwen van hout, toekans op het behang en een bontgekleurde parkiet van steen. Wie door het huis van Eline de Wall (26) wandelt twijfelt niet over het lievelingsdier van de Enschedese. Samen met haar vriend Mike en – jawel – grasparkiet Angelo woont Eline in een gezellige sociale huurwoning in Mekkelholt. Kijk je mee?

Eline woont nu vier jaar in het fijne stekkie in Enschede. Sinds een maand woont Mike bij haar in. Spannend, voor het eerst samenwonen! Eline lacht. “Ja, maar het gaat heel goed. Tijdens de pandemie was hij hier al veel, dus dat maakte de stap om samen te wonen makkelijker.”

Lees verder onder de foto >>

Eline is geen geboren en getogen Tukker. “Ik kom uit Rotterdam. Ben op mijn achttiende naar Enschede verhuisd voor de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de UT. Ik heb een paar jaar met plezier in een studentenhuis gewoond en daarna trok ik hier in.”

Lees verder onder de foto >>

Het huis van de 26-jarige is een mix van kringloopvondsten, gekregen spullen van familie en vrienden en zelfgemaakte projectjes. Al noemt ze het zelf een bij elkaar geraapt zootje. “Ik kwam hier als arme student wonen en langzaamaan verzamelde ik hier en daar spullen bij elkaar. Het is van alles wat, maar het voelt wel als één geheel.”

Lees verder onder de foto >>

Opvallend zijn de muurdecoratie en woonitems van hout. Van een vogelhuislamp tot De Nachtwacht. Die maakt Eline helemaal zelf onder de naam Wall of Decoree. “Tijdens mijn opleiding Industrieel Ontwerpen leerde ik lasersnijden. Toen mijn zus tweeënhalf jaar geleden ging verhuizen, maakte ik voor haar de skyline van Rotterdam van hout. Daarna kreeg ik meer aanvragen. Sindsdien heb ik er mijn werk van gemaakt en verwerk ik de items ook in mijn eigen interieur.”

Die schilderijen op het toilet komen voort uit een coronahobby

Elines creativiteit uit zich niet alleen in het houtsnijden. Op de zelfgemaakte houten plankjes aan de muur staan onder meer gepottenbakte vaasjes en gedroogde bloemen in lege proseccoflesjes. “De workshop pottenbakken heb ik hier in Roombeek gevolgd en die bloemetjes droogde ik door ze op de kop in de meterkast te hangen.” Op het toilet hangen schilderijen à la Bob Ross. “Die komen voort uit een coronahobby.”

Lees verder onder de foto >>

En hoe zit het met al die vogels in het interieur? “Al van jongs af aan ben ik gek op vogels! Toen ik hier ging wonen, wilde ik meteen een parkietje. Die vogels op het behang, in schilderijtjes en aan de muur vind ik zo leuk. Dat kleurrijke beeldje van een parkiet kreeg ik van mijn vrienden voor mijn vijfentwintigste verjaardag. Het is zo lelijk dat het eigenlijk weer cool is. Om ze terug te pakken heb ik een lelijk beeldje teruggegeven.”

Lees verder onder de foto >>

De Enschedese verwacht niet dat ze nog jaren in dit optrekje blijft wonen. “Het is oud en in de winter is het hier heel koud. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik na twee jaar al zou vertrekken, maar de tijd vliegt. Nu ben ik aan het sparen voor een koophuis. Mijn volgende huis moet in elk geval moderner zijn dan dit huis, beter geïsoleerd zijn en een vaatwasser hebben.” Verder geen wensen? “Nu ik toch bezig ben: een open keuken met zo’n barretje waar vrienden aan kunnen zitten en waar je ook lekker aan kan ontbijten, lijkt me wel leuk. O, en vloerverwarming!”

Lees verder onder de foto >>

De grote vraag is natuurlijk: waar staat dat droomhuis? In Eanske of in Rotjeknor? Eline kijkt ietwat schuldbewust. “Ik heb het heel fijn hier, maar ik wil toch dichter bij mijn familie wonen. Dus ik ga weer naar het westen. Niet naar Rotterdam waarschijnlijk. Eerder in een stad daar dichtbij. Gouda, bijvoorbeeld.”

Verstopte raampjes, leuke doorkijkjes en een mix van oud en nieuw. Vandaag nemen we een kijkje in het heerlijke huis…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Enschede en blijf op de hoogte van alles over en rondom Enschede.

Hoe een interieurblog resulteerde in een ‘boutique’ conceptstore: ‘Dit had Enschede écht nodig’

Van festivals tot vintage kilosale: dit is er in Enschede te doen in mei

Blijf op de hoogte van alles uit Enschede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden