Soci.bike zet bakfiets in als platform voor kunst - NieuwsFiets.nu

2022-05-28 02:32:46 By : Ms. Wiley Tsai

ENKHUIZEN – Soci.bike bakfiets uit Enkhuizen is volop bezig met een kunstproject. Twee weken geleden is de beschilderde bakfiets door kunstenaar Frank Willems gelanceerd, deze week is het de beurt aan de Enkhuizen kunstenaar Maarten Vet.

Maarten Vet, beter bekend als VETART, maakt muziek, maar vooral kunst. Bijna elke schilderstijl is in zijn werk vertegenwoordigd, met veel kleur, surrealisme, abstracte fantasie en psychedelische werelden. Geïnspireerd door vele soorten kunst die VETART tijdens zijn reizen heeft gezien. Naast kunst is hij bezig met oude ambachten zoals smeden en houtsnijden, zijn interesses muziek, filosofie, kunst, natuur, geschiedenis, spiraal werelden, techniek en genieten van het leven. Over de vraag of hij een soci.bike frame wilde voorzien van zijn stijl, hoefde Vet dan ook niet lang na te denken. De Maarten Vet soci.bike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van soci.bike. Het huis van de kunstenaar, dat tevens zijn atelier is, is een grote fantasiewereld. Dit is ook terug te zien in zijn beschildering van het soci.bike frame. “Ik heb verschillende kleuren en motieven toegepast. De bakfiets vertegenwoordigt echt mijn stijl en daar ben ik erg trots op,” zegt Vet. “Ik hoop dat degene die deze bakfiets koopt er ook met trots op fietst.”

Soci.bike heeft het in haar DNA om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdaagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten zij samen met TheOlifants een kunstproject. In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel. Een groot aantal kunstenaars had zich aangemeld voor het project. De eerstvolgende soci.bikes worden beschilderd door Boxie en Johe van der One.

De soci.bike kunstfietsen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Wie geen eigenaar geworden is van een beschilderde soci.bike kan zelf kunstenaar worden door te kiezen uit een van de 240 kleuren framekleuren. Maak een mooie foto, tekening of schets en lever die aan bij soci.bike. De inzender ontvangt een gratis paneelsticker, met daarop het eigen design, die op de deur van de bakfiets komt te zitten. Zo wordt elke bakfiets een kunstwerk. Deze actie loopt tot en met juli 2022.

Meld je aan voor de gratis Branche Update van NieuwsFiets

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsFiets Media & Events Nieuwe Dukenburgseweg 9 6534 AD Nijmegen

© NieuwsFiets Media  |  website door Bakker Ontwerp  |  Sitemap  |  Privacyverklaring