Komplotdenker wil via faillissement aan miljoenenclaims ontsnappen - FaillissementsDossier.nl

2022-05-28 02:33:16 By : Ms. fiona Feng

Actuele informatie over faillissementen en surseances

Een massale schietpartij met 26 dodelijke slachtoffers

Het is vrijdag 14 december 2012 in Newtown, een plaatsje in Connecticut op anderhalf uur rijden van New York City. Om half tien die ochtend schiet de twintigjarige Adam Lanza zijn 52-jarige moeder Nancy dood. De politie treft haar later aan in haar bed, nog in pyjama, vier kogels in haar hoofd. In de auto van zijn moeder rijdt Adam Lanzy naar een basisschool, de Sandy Hook Elementary School, een ritje van een paar minuten. Binnen korte tijd vermoordt de jongeman twintig kinderen van tussen de zes en zeven jaar, en zes volwassen leden van het onderwijsteam. Om 9.40 berooft hij zichzelf van het leven.

Alex Jones grossiert in onwaarschijnlijke theorieën

Hoewel de schokkende beelden voor zich lijken te spreken, houden sommigen hun twijfels. Een van hen is Alex Jones, een nu 48-jarige commentator die via het radioprogramma The Alex Jones Show en de website Infowars.com een enorm bereik heeft weten op te bouwen. Jones grossiert in theorieën die elkaar in onwaarschijnlijkheid overtreffen. 9/11 was een inside job, veranderingen in het klimaat en het weer worden gestuurd door de overheid en Washington zorgt ook voor een toename van homoseksuelen door bepaalde chemicaliën in het water te mengen.

Alex Jones: de schietpartij was fake

Jones weet ook te vertellen wat er wél op de Sandy Hook-school is gebeurd. De schietpartij heeft helemaal niet plaatsgevonden. Het was een hoax, een valse vlag-operatie met als doel om strenge wapenwetgeving in te voeren. De doden? Dat waren acteurs. Alles is in scène gezet. Bijna altijd heeft Jones weten te ontkomen aan de gevolgen van zijn beweringen. Deze keer niet. In 2018 dient een groep ouders van vermoordde kinderen een aanklacht tegen hem in wegens smaad, laster en het beroven van eer en goede naam.

Alex Jones probeerde familieleden van slachtoffers af te kopen

Vorig jaar zijn de ouders in het gelijk gesteld. Jones bleek niet in staat zijn beweringen te onderbouwen. Ook het feit dat hij grof geld verdiende aan het verspreiden van zijn wilde theorieën werd hem zwaar aangerekend. De komplotdenker heeft geprobeerd de zaak af te kopen door de procederende familieleden elk 120.000 dollar aan te bieden. Het aanbod is door hen afgewimpeld als een ‘wanhopige poging van Alex Jones om geen publieke rekenschap af te hoeven leggen over zijn bedrieglijke, door gewin gedreven campagne tegen de klagers en de herinnering van de geliefden die zij verloren op Sandy Hook’.

Jones probeert via faillissement aan miljoenenclaim te ontkomen

Deze maand moeten jury’s bepalen hoeveel Jones wél moet betalen. Jones heeft inmiddels toegegeven dat de schietpartij heeft plaatsgevonden. Maar hij beseft dat die erkenning en een paar honderdduizend dollar bij lange na niet meer genoeg zullen zijn. Vandaar dat hij zijn bedrijven tegen miljoenenclaims probeert te beschermen door ze in een faillissement onder te brengen. De Amerikaanse faillissementswet biedt ondernemingen de mogelijkheid om te blijven draaien en onderwijl met de crediteuren een akkoord te sluiten. De procederende ouders zijn door Jones als schuldeisers aangemerkt.

Adverteren op deze site? Kijk hier voor uitgebreid informatie over de mogelijkheden, tarieven en formaten.