Klant kan zelf type aandrijving kiezen bij nieuwe Euromac XT ponsmachine - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-05-28 02:34:42 By : Ms. Yangyang Hu

Home Nieuws Overzicht Klant kan zelf type aandrijving kiezen bij nieuwe Euromac XT ponsmachine

De Italiaanse machinebouwer Euromac introduceert de nieuwe generatie XT ponsmachines. Deze ponsmachines zijn volledig configureerbaar naar een uitvoering met een hydraulische, elektrische of hybride aandrijving (eXTraordinary technology) en volledig voorbereid op automatisering.

De Euromac XT ponsmachines zijn volledig configureerbaar naar een uitvoering met een hydraulische, elektrische of hybride aandrijving.

Voortdurende innovatie is altijd het handelsmerk geweest van Euromac, producent van ponsmachines, kantpersen en horizontale buigmachines. Al meer dan 30 jaar zet het bedrijf in op de ontwikkeling en bouw van machines voor het snijden en ponsen van plaat. In die tijd zijn wereldwijd meer dan 7.000 ponsmachines geïnstalleerd. De machines worden voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd.

Met de XT-serie voldoet Euromac aan de marktvraag naar zowel hydraulisch, elektrisch, als hybride aangedreven ponsmachines. “De markt vraagt nu volledig elektrisch, terwijl een elektrische aandrijving ook beperkingen kent. Met ons hybride aandrijfconcept leveren we het beste van twee technieken. Hydraulisch voor de slagkracht, elektrisch voor de nauwkeurige regeling van de snelheid en de ramcontrol”, legt Internationaal Sales Manager Ferran Villanueva uit. “Maar de klant bepaalt zelf welk type aandrijving hij wenst, afhankelijk van de productievraag.”

Om naast gatvormen ook doordrukkingen, vervormingen en tapgaten te maken blijft ponsen nog steeds een actuele technologie voor een grote groep producten, met bovendien de laagste kosten en hoogste kwaliteit per gat. De Euromac XT ponsmachine kan niet alleen al deze taken perfect uitvoeren, maar doet dit ook met een ongekende snelheid en efficiëntie, tot 1100 slagen per minuut met een verbruik van slechts 3 kW. De mogelijkheden die het gereedschapsysteem biedt is daarbij doorslaggevend. Alle Euromac ponsmachines zijn geschikt voor zowel thick turret als Euromac FMTE 4, 6 en 10 multitool ponsgereedschappen. Daarvan is de afstripkracht instelbaar, zodat zowel dikke als dunne plaat met hetzelfde gereedschap geponst kunnen worden.

De XT-serie is volledig voorbereid op uitbreiding met automatische belading en ontlading en gerobotiseerd uitname van plaatuitslagen. Euromac heeft daarvoor componenten ontwikkeld die plug-and-play aan de XT ponsmachine geplaatst kunnen worden.

Een Meehanite Monobloc C-vormig frameconstructie vormt de basis voor alle Euromac ponsmachines, waarbij de ponskop direct in het monoblok frame is gebouwd. De machines verlenen daaraan een hoge stabiliteit, precisie, een compacte footprint en uitstekende toegankelijkheid voor beladen van grootformaat plaat.

De XT ponsmachines zijn leverbaar met een 6 of 12 stations revolver (tot 66 gereedschappen, waarvan 30 roterend met mogelijkheid voor meerdere autoindex gereedschappen en verwerken plaat van 3000 x 1500 mm zonder herpositionering bij een stanskracht tot 30 ton en een gecombineerde assnelheid van meer dan 130 meter per minuut.

Euromac wordt in Nederland vertegenwoordigd door Jörg Machines in Dodewaard.

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Outshape bezorgt Morgo feilloze uitslagen

Nieuwbouw zit Kusters Precision Parts als een maatpak

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

Compacte uitbreiding van snijcapaciteit Daamit

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

09-05 Hier kunnen gebruikers van Euromac ponsmachines, afkantpersen, buigmachines en automatisering terecht met al hun…

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

06-10 Van alle plaatbewerkingsprocessen vraagt afkanten om ruime kennis en ervaring om tot een goed…

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

09-06 Windhorst Plaat en Constructie in Ridderkerk boekt flinke tijdwinst bij de productie van luchtkanalen,…

05-10 Ook Jörg is weer op METAVAK aanwezig met een aantal interessante machines voor plaatbewerking.…

11-09 Groneman is specialist in aandrijven en besturen: beweging dus! Daarom is het Hengelose bedrijf…

09-07 Machineleverancier Tuwi heeft de mooie gewoonte om in niet-TechniShowjaren klanten uit te nodigen voor…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).